cafe_p_bopa_plads

Tips för turister och besökare i Köpenhamn sommaren 2011

Vi kan nu stolt presentera sommaren i Köpenhamn 2011. Tidigare har vi ju skrivit om Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu har vi även fått svar från Köpenhamn genom Mikkel Falk Møller på Wonderful Copenhagen. Trevlig läsning!

Hur många turister besöker staden varje år?
Förra året hade Köpenhamn knappt sju miljoner övernattningar.

Vilka är höjdpunkterna sommaren 2011?
Det har varit många olika höjdpunkter i sommar och fler kommer framöver. Exempelvis har det precis varit Copenhagen Jazzfestival med över 1000 konserter i hela stan 1-10 juli. Därutöver är det är en stor festival om det nya nordiska köket – Copenhagen Cooking som är i slutet av augusti. Jag rekommenderar att klicka på länkarna för att se allt om kommande evenemang och festivaler i Köpenhamn; http://www.visitcopenhagen.com/media/news-and-inspiration/copenhagen-city-of-festivals och http://www.visitcopenhagen.com/see-and-do.

Vilket torg får man inte missa att ta en kaffe/drink på?
Det finns många bra platser och torg där man kan få både drinkar och kaffe! Det hippaste stället är nog Skt. Hans Torv på Nørrebro och Halmtorvet på Vesterbro som är fyllda med massor av barer och unga människor. Ett mer klassiskt och romantiskt stället är Gråbrødre Torv i hjärtat av Köpenhamn. Dessutom är Nyhavn vid kanalen  där det finns massor av barer, kaféer och folk så klart populärt. Läs mer här.

Har ni några prisbelönta restauranger eller caféer?
Köpenhamn har väldigt många prisbelönta restauranger. Totalt har stan 13 Michelinstjärnor – flest i Skandinavien. Köpenhamn har också NOMA som två år i rad har vunnit pris som världens bästa restaurang och som har två Michelinstjärnor. Dessutom vann innehavaren av restaurangen Geranium årets pris som världens bästa kock vid Bocuse d’Or (världsmästerskap). Läs mer om alla Michelinrestauranger här. Det finns många olika saker att välja på så det enklaste är att själva titta i eventguiden vad som är på gång i sommar.

Har du något mer att tipsa om?
Jag vill som sagt slå ett slag för eventguiden!

Vi tackar Mikkel!

/Olle

One thought on “Tips för turister och besökare i Köpenhamn sommaren 2011

  1. Vi har firat nyår i Köpenhamn 2011/12 och blivit än mer förtjusta i stan med shopping och krogliv. Nyårsafton på klassiska Peder Oxe på Gråbrödretorv var himmelsk till ett överkomligt pris. Utsökt hummer till förrätt och oxfilé med tryffelsås som varmrätt satt fint. Vi bodde på Scandic Front och såg hela stan “explodera” vid tolvslaget, fantastiskt! Nyårsdagen njöt vi en låååång frukost till kl 13.00 på hotellet. På kvällen hittade vi för oss okända Cape Cod i Nyhavn som visade sig ha samma ägare som Peder Oxe. Ännu en fullträff är bara förnamnet. Öppen brasa, perfekt service och utsökt mat och rimliga priser! Det som attraherar för besök i Nyhavn är att, kvalitén är hög och inte en turistfälla av klassiskt snitt. Här är det kvalitet och hög mysfaktor!
    Mikael o Carina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *