Legoland (4)

Ett besök på Legoland i Billund

För att förlänga semesterkänslan åkte vi till Legoland i slutet av augusti! Jag var där senast när jag var fem och Emily när hon var tio så det var ett tag sist för oss båda. Nu är våra småpojkar Dante och Otto 4 år  respektive 1½ år. Vi hade en föraning om att det skulle vara ännu bättre om barnen var lite äldre men vi var ändå sugna på att hitta på något. Lördag 25 augusti bjöd mest på regn och det var ganska skönt. Vi var väl förbereda med regnkläder och plågades inte mycket av detta. Det gav istället positiv effekt på kölängderna. Det längsta jag köade var till en “vuxenkarusell”, en berg-och-dalbana, och då fick jag köa ca 10 minuter. Barnens köer översteg sällan 5 minuter och det gör ett sånt här besök så mycket skönare.

Parken har åldrats med stil får man säga.De “små” (uppemot 1 miljon bitar för de större!) husen och samhällena uppbyggda med legoklossar måste ha stått där sen våra besök för 20-25 år sen. Till de mindre barnen fanns ett område som kallas Duploland och där kunde Otto (1½ år) åka det mesta och tyckte allting var väldigt roligt, detsamma gällde Dante (4 år). De flesta övriga attraktioner på området har annars längdbegränsning och trots att Dante är ganska lång, ca 112 cm, så var det många attraktioner han inte fick åka i. Vi försökte se lite vilket som skulle vara den perfekta längden för ett barn och kom fram till att är de över 120 cm så får de lov att åka nästan alla attraktioner, antingen ensamma eller i vuxens sällskap. Slutsatsen är att alla barn lärt som sig gå har väldigt roligt på Legoland men för att kunna göra så mycket som möjligt är den en fördel om barnen vuxit sig längre än 120 cm!

Resan från Malmö tar uppemot 3,5h enkel väg och vi valde att övernatta på Scandic i Odense på vägen. Dit tog det ca 2h att köra, sen hade vi knappt 1,5h körning på morgonen efter. Hemvägen tog vi i ett svep och körde då via Kolding på Jylland som var snabbare än att köra de norra småvägarna som vår GPS föreslog. Tänk på att man korsar både Öresund och Stora Bält som kostar ett par hundralappar.

Visa större karta
/Olle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *